image
Genel Bilgilendirmeler

Berlin’de Dawid Bowie: Bir Yıldızın Serüvenine Sennheiser ile Yolculuk

Bir Bowie retrospektifi: “David  Bowie” 10 Ağustos 2014 tarihine kadar Victoria and Albert Museum küratörlüğünde Berlin’de sergilenecek… Rockın öncüsü olarak görülen, sanatın birçok alanında kendini ispat etmiş aktör, bestekâr ve çağın birçok sanatçısının ilham aldığı Grammy ödüllü David Bowie,  hayatından kesitlerin ve sanatsal çalışmalarının hayranlarıyla buluşturulduğu bu mükemmel sergiye, profesyonel ses sistemleri ve ekipmanları ile Sennheiser eşlik ediyor.

Sennheiser’ın  CEO’su  Daniel Sennheiser’a göre; serginin Berlin’de olmasının önemli faktörlerinden biri  David Bowie’nin Berlin’le yakın bağlantıları oluşu. Uluslararası alanda yoğun ilgi gören sergide Sennheiser ekibi ekipmanları ile David Bowie severlerine hizmet sunmaktan ve başarısını paylaşmaktan gurur duyuyor.

David Bowie’nin kariyerinin en üst noktası olan müzik bu muhteşem serginin kalbini oluştururken; hayranlarının da büyük beğenisini topluyor. Ziyaretçiler,  Sennheiser’ın Guideport bel-tipi alıcılarıylakablosuz ses rehberlerine bağlanan Sennheiser stereo kulaklıklar ile David Bowie’nin efsanevi soundscapelerinin tadını çıkarıyor ve tek başlarına sergiyi keşfedebiliyor. Sergi turunun en can alıcı noktası ise David Bowie görüntülerinin gizlenmiş PA hoparlörlerinden gelen üç boyutlu ses montajı imkânıyla izlenebilmesi. Bu noktada görselliğin ve işitselliğin muhteşem uyumu izleyenleri etkiliyor.3D deneyimi, Sennheiser Uluslararası Kayıt Uygulama Müdürü Gregor Zielinsky tarafından özel bir algoritma karışımı kullanılarak geliştirilen 9.1 set-up hoparlörleri kullanılarak icat edilmiştir.

Sergi medyanın da yoğun ilgisini çekti.300’den fazla uluslararası gazetecinin bulunduğu basın konferansında, Sennheiser’in LSP 500 PRO çok amaçlı hoparlörleri ile ideal bir ses anlaşılırlığı ve mükemmel bir ses kalitesi sunuldu. Basın konferansı sırasında konuşmacıların sesleri ME 36 ve MZTX 31 aracılığı ile iletildi. İzleyicilerden gelen sorular için SKM 5200 vericili Neumann mikrofon başları kullanıldı. Yedek olarak iki verici daha sağlandı. Sennheiser EM 3732-II ile birlikte AD 3700 aktif yönlü antenler alıcı olarak kullanıldı. Arşivlenmesi için panel en iyi dijital ses kalitesiyle kaydedildi. Sergi küratörlerinden biri olan Victoria Broackes : “Ses daha önceki hiçbir sergide olmadığı kadar başarılı bir şekilde sergilendi” yorumuyla Sennheiser ekipmanlarının başarısını vurguladı. O’nun yanı sıra Avantgarde İletişim Ajansı’nın Ceo’su Alexander Bötcerr ‘’ Bu sıradanlıktan uzak, dikkatle hazırlanmış bir yapım. Bulabildiğimiz bu tarz yardımcı özellikler olmadan bu kadar büyük bir yapım mümkün olamazdı. Sennheiser, bize serginin bütünleştirici kısmı olan harika bir ses deneyimi sundu.’’diye belirtti.

Sennheiser ekibi kaliteli ses tutkusuyla, David Bowie gibi olağanüstü bir sanatçının müzik evrenine dahil olmaktan büyük gurur duyar!

Views: 7

Share This Post

Related Post